I'm back!

Jag är inte död, har bara tagit lite semester. Och jag tänker inte be om ursäkt. Men nu ska ni inte behöva vänta mer, utan ni ska få veta resultatet av min julkalender. Jag fick själv först veta det för en halvtimme/timme sen så ni är inte efter. Här är resultatet!

På sjunde plats med 1 poäng har vi Frida!
På sjätte plats med 13 poäng har vi Matilda!
På femte plats med 15 poäng har vi Madde!
På fjärde plats med 19 poäng har vi Felicia!
På delad andra plats med 23 poäng har vi Arne och Erika!


Och på första plats, med 31 poäng av 33 möjliga har vi ROOS!

Vinnaren har fått sitt pris, och ni var jätteduktiga allihop! Det var allt for now, I'll be back. (I just don't know when!)

Lucka 24

Nu öppnar jag lucka 24 tidigt, för den stängs ikväll redan. Detta beroende på att jag åker bort imorgon och inte hinner stänga den imorgon. Lucka 23 var ganska klurig va? Men ordningen i vilken jag gjort dem var inte så svårt märkte jag. Men över till dagens lucka, det är ett rim och ni ska gissa vad det är.
Du ska ha den i din säng,
Nej då är du nog lite bäng,
På golvet ska man ha en matta,
Är det så himla svårt att fatta?
Själva presenten är ganska vass,
Men inte för vass för att hålla i din tass.
Tror den är lagom svår, alla som gissar rätt får ett poäng.

Luckan är stängd.

Lucka 23

Sorry, hann helt enkelt inte lägga upp en lucka igår, men därför har ni idag chansen att få tre poäng! Det ni ska göra är: Rangordna följande LO:s vilken som är äldst, näst äldst och nyast. I vilken ordning jag gjort dem alltså. Sen Ska ni gissa vilken jag själv blev nöjdast med, Och slutligen får ni säga viulken ni tyckte var finast, och berätta varför.
3 poäng: rätt ordning, rätt svar på vilken jag blev nöjdast med, och bästa motivering.
2 poäng: rätt ordning och rätt svar på vilken jag blev nöjdast med.
1 poäng: Rätt ordning eller rött svar på vilken jag blev nöjdast med.
Lycka till, här är de.
A,
B,
C,
Ha det bra och hoppas ni inte är allt för sura. Och hörrni, vilka bra ideér ni kom med i lucka 21!

Luckan är stängd.

Lucka 21

WTF ska jag skriva nu? Asså jag har inga ideér alls! Ni måste hjälpa mig! Jag har lovat er en dunder-lucka den 24:e, har bara en liten idé än så länge. Därför blir dagens lucka att komma med en idé. om ni inte har någon, kan ni få poäng ändå, måste veta vad ni vill ha om ni vinner. Så kommentera här, vad ni vill ha om ni vinner plus en smart idé för pluspoäng. Alla kommentarer som innehåller minst en av dessa får en poäng+ev. pluspoäng. Ursäkta min dåliga fantasi.

Stängd!

The week that was

Jag märker att jag inte har skrivit så mycket om vad jag har haft för mig denna vecka som gått, så här kommer en liten resumé.
Måndag: Jag var på hoppgropen med skolan, det var väl egentligen helt ok. Och efter det träffade jag mamma på stan oh gick i lite scrap-affärer med henne, där vi köpte bl.a. ett embossing-verktyg.
Tisdag: På tisdagen kom snön. Och jag var absolut överlycklig! Det bästa är att det kommer ligga kvar till julafton! I skolan spelade lärarna sin pjäs,  det var dickens "en julsaga." Den var bra, och lioudmila (min mattelärare) var bäst.
Onsdag: Onsdagen var väl inte så speciell, sista riktiga skoldagen, vi hade träslöjd och jag stod i skolcafeét. Ganska random dag egemntligen. Fixade med vännernas julklappar.
Torsdag: Jullunch och dans kring granen i skolan. Vi slutade efter lunch, men jag kom typ hem vanlig tid pga bussarna som alltid segar sig fruktansvärt nu när det är snö och vinter. Även decembermånadsfest/genrep inför julavslutningen. Gick asdåligt för vår klass, vi tappade bort halva texten på låten vi skulle sjunga. på kvällen kom denna lilla filur till mig för att sova över, vi scrappade och skrattade och hade julkul och mysigt.
Fredag: På dagen scrappade jag lite till, slog in matildas klapp m.m. Och sen på kvällen var det julavslutning. Det gick mycket bättre för vår klass, vi sjöng tydligt och glömde ingen text, men et var inte direkt ett superdupermegaultrajättebra nummer, så vi ägde inte. Det gjorde sexorna och niorna. Jag bytte julklappar med tre personer, och fick en jättesnuttig kalender av felicia, och av de andra två fick jag (vi bestämde att vi skulle slå ihop oss alla tre, så att alla fick en present av de andra två tillsammans) en bathlily och en vanilla showergel. Alla fick bodyshopgrejer av varandra visade det sig, det var lite lustigt.
Lördag: På lördagen red jag bonnie, det gick ganska bra och var superkul, vi lekte lekar och eftersom det var så kallt var hästarna ganska pigga så att en tjej ramlade av på slutet. Efter ridningen gick jag hem och duschade och lunchade, och sedan var det dags att gå igen. vi gick till grannarna för att göra julgodis. Och vi gjorde tio (!) olika sorter, mest blev det av kolan och knäcken som vanligt, men så brukar det vara.
Söndag: På söndagen var det julshow. På lurbo. På andra numret var det en man som ramlade av så att han bröt armen och fick åka ambulans där ifrån. Mamma gav Arne och mig en varsin lott, och jag vann en bok om hästar! mamma köpte även en lott till sig själv, och hon vann en privat lektion. Det var coolt, det fanns fem priser, och både jag och mamma vann. Mamma vann första, och jag andra. Fast det berodde j på ordnigen de tog lotterna i, så vi hade ju tur. Men det var kul!
Det var nog det viktigaste, den som orkar läsa allt får en lakritskola!

Lucka 20

Stänger inte 19 riktigt än, och den är inte omöjlig! Länken är direkt till mönstrade papper, där ska du välja rätt serie, som för övrigt står i inlägget vad den heter, och sen ska man väl leta lite. Men det är inte direkt mycket att leta bland, så jag säger bara det är absolut INTE omöjligt. Denna lucka då? Nu blir det svårare och svårare...
Får ta en sorts quiz igen, det gnäller ingen på och är lätt att hitta på. Så.
Frågan: Vad tycker jag minst om? Feta-ost eller vattenmelon?

Luckan är stängd.

Lucka 19

Nu öppnar jag lucka nitton otroligt sent, det får inte bli en vana. Men jag har varit borta hela dagen, först på ridning och sen på julgodis-tillverkning. Så först nu har jag tid med datorn. Så därför är luckan öppen till imorgon 00.00. Så de så. Själva luckan? Jaa du.. Jag vet! Ta reda på vad detta papper heter, här är en länk till hemsidan där jag hämtat den ifrån, och märket är magnolia.

Luckan är stängd.

Lucka 18

Nu öppnar jag lucka 18 tidigt men jag är besviken, har inte fått några bra luck-tips... Så jag tar en låttext. Punkt. Här är den:
my lashes are dry, purple teardrops I cry 
it don't have a price, loving you is cherry pie
Så där. Om den är för svår får den väl vara det. God jul!
P.s. låter lucka 17 vara öppen lite längre...

Stängd! Märkte att den var vÄÄÄÄÄÄldigt svår. Bara en som hade rätt, visserligen den enda som svarat, men den har ju varit öppen onormalt länge. Men jaja, då hade väl den personen tur då.

Friend visiting

Ikväll kommer denna tjej och sover över, det blir mysigt med scrap och annat jul mys. Vet ni??? Jag var med i en tävling, och nej jag vann inte, men eftersom det bara var tre som deltog och ingen hade rätt delar de upp priset, så nu är ett hemligt scrap-paket på väg till mig! Kul va? Jag blev så otroligt glad när jag lästa det, jag typ dog! jag hoppade och skuttade och tjoade (okej inte det sista kanske, men you get the point) och var allmänt galen. Jaja, nu ska jag snart möta upp henne, så hejdå!

Lucka 17

I dagens lucka ska ni gissa. Det är så att jag är helt uppslukad av en sak just nu, ni ska gissa vad. Jag har tidigare älskat det, men nu är det verkligen på topp. Vad kan det vara? gissa vilt, alla som gissra får ett poäng, och om man gissar rätt får man ett pluspoäng. Så gissa på nu!

Lagom lätt. Ett antal som svarade rätt iallafall, och några som svarade fel. BTW, luckan är stängd.

Lucka 16

Dagens lucka består av en liten fråga. Vad älskar jag mest av detta? (Att titta på.)
1: Retro-äpplen
2: Mörkgrön spets
3: Små monster
Knäpp va? Jag kom inte på något bättre!

Denna weirda luckan är nu stängd.

Rätta svar

Tänkte ge er några rätta svar, så här har ni.
Lucka 5: Greatest love of all, Whitney Houston
Lucka 6: Töntarna, Kent
Lucka 7: Alternativ 2
Lucka 8: Fråga 1: 3 (maj winter collection) Fråga 2: 2 (ett par eifeltorns-örhängen) Fråga 3: 1 (amanda jenssen)
Lucka 9: Alladin
Lucka 10: 1; 7:e november 2008 2; Violett Hill 3; Majhaj, Extra-fråga; El Límon
Lucka 11: Love story
Lucka 12: Första frågan svarade ingen på,  Andra frågan: Lördagar
Lucka 13: Inget "rätt" svar
Lucka 14: Inte heller något "rätt" svar
Lucka 15: Fråga 1: 2 (ugly betty) Fråga 2: 4 (Grey's Anatomy) Fråga 3: 5 (Lost)
Sådär! Jag har en liten lista med poäng här nu, snart ska jag räkna ut vem som vinner. Men det är ju inte slut än! Snälla, kan ni inte tipsa om vad ni vill ha i en lucka? Jaja, nu ska jag fixa lucka 16.

Lucka 15

Fan vad bra ni är på att komma på svärord, haha! Filklump, awesome! I dagens lucka hittar vi en liten frågesport. Om ni inte kan kan ni ju alltid gissa. Ganska svårt för den som inte vet kanske..... Ni som inte har någon aning, en ny chans kommer imorgon.
Fråga 1: Vilka av dessa fem tv-serier älskar jag inte?
1: Gossip Girl
2: Ugly Betty
3: O.C
4: Grey's Anatomy
5: Desperate Housewives
Fråga 2: Vilken av dessa fem tv-serier älskar jag då?
1: Vänner
2: Scrubs
3: Lost
4: Grey's Anatomy
5: Paradise hotel
Fråga 3: Vilken av dessa tv-serier har jag aldrig sett?
1: Private Practice
2: One tree hill
3: O.C.
4: True Blood
5: Lost
Hoppas jag varierade mig lagom mycket och varken tog FÖÖÖÖÖÖR svårt eller FÖÖÖÖÖÖR lätt. Jaja, det här får duga. See ya!

Luckan är stängd.

Lucka 14

Ett julklappsrim behöver inte vara avancerat, det kan ju vara "god jul och gott nytt år, du har väldigt fett hår". (Om man ska ge bort ett schampo till exempel.) Det var ju inte svårt liksom. Men dagens blir svår. För mig att hitta på då då. Bajs! Jag kommer inte på nåt. Knak knak tänk tänk gnag tugg fradga... Jag vet! Hitta på ett nytt unikt svärord! Okej, kanske inte unikt, men nåt som du, eller iallafall jag inte tänkt på. Ni har tills imorgon 00.00 på er, för att jag öppnade luckan så sent. så tänk så det knakar nu! Jag ska också göra det och tänka ut massa luckor i förväg, lucka 24 måste ju vara supersvår! Ha det bra med tänkandet, och överbelasta inte era små hjärnor nu!

Luckan är stängd.

Lucka 13

Dagens lucka handlar om julklappsrim. Du ska kommentera ett litet rim, det behöver inte vara nåt speciellt, alla som kommenterar åtminstone två reder som rimmar på varandra t.ex. "Nu ska vi ha kul, för att det är jul" får ett poäng. Detta rim som jag skrev får man inte använda. Ha det julkul!

Denna lucka är stängd.

Lucka 12

Problemet med det anonyma tävlingsbidraget är löst! Tur att det finns IP-nummer. Just nu är jag på fest hos denna tjej. Dagens lucka är två frågor. En lätt sådan. Har fått så många klagomål på att det är för svårt ju.

För att det ionte ska vara två frågor får ni välja vilken ni vill svara på. Men man får bara svara på en tyvärr.

Första frågan: Vad heter jag i mellan-namn?
Andra frågan: Vilken veckodag rider jag?

Sådär, ha det bra. Lucka 11 är stängd.


Denna lucka är stängd.


Lucka 11

Namn tack! Någon har kommenterat anonymt på lucka 10, skulle den personen vilja svara i en kommentarer tack? Och hörrni, man får ju kolla upp det! Det är inte fusk. Men nu är den stängd, så det går tyvärr inte längre. Och roos, din kommentar verkade försvinna om det inte var du som svarat anonymt?
Here is lucka number 11.
Nu ska vi köra en låttext för jag har brist på tid och fantasi. Here you go.
So I sneak out to the garden to see you 
We keep quiet 'cause we're dead if they knew 
So close your eyes, lets keep this down for a little while
Oh, oh, 
Roos, säg inte att jag tar skitlåtar, det är svårt att ta lagom låtar för alla! Och nu hittar jag inget bättre. Toodels!

Denna lucka är stängd.

Lucka 10

Idag kommer tre frågor om min blogg. Eller om bloggar. Som rör min blogg. Varsågoda.
  1. Vilken dag startades min blogg?
  2. Från vilken låt tog jag ett citat den 22 november förra året?
  3. Vilken blogg startades först, Sladdizen, Majhaj eller Lakritsgroda?
Extra-fråga för alla som vill tjäna ett extra poäng är: Vad hette första resturangen vi var på på teneriffa?

Denna lucka är stängd.

Svår eller?

Lucka 9 verkar vara lite klurig, har bara fått in två svar än så länge, fast... båda var ju rätt. Igår var jag på peter pan som sagt, skådespelarna var jätteduktiga och barnen i publiken som var rädda för pitaterna gulliga.
Äntligen ett inlägg om min vardag, (not?) jag förstår om ni längtat efter mig och mina onödiga inlägg. Nu har jag köpt min sista julklapp (typ). Iallafall som jag MÅSTE köpa, sen kanske det blir fler om jag har råd. Jag vill slå in dem nu!!!!!! Ska nog ta och börja idag iallafall. Nyss kom mamma med mina nya starkare brillor, nu ser jag liksom hur mycket klockan är! WOW! om nån gö,mt hur jag ser ut i brillor, this is how:
Typ så... Har ju sett snyggare ut i dem, men den bilden får duga så länge.
ha det så bra, nu ska jag tänka ut något lagom klurigt till lucka 10, kom ihåg, lucka 9 stängs först 20.00, så än är det tid.

Lucka 9

Idag gick jag på peter pan på stadsteatern, så därför är jag lite sen. Men då kommer även denna lucka stängas först 20.00 imorgon. Fastän lucka 10 kanske öppnas tidigare på dan. Så ni ska nog hinna svara ska ni se. Idag gåller det inte låttexter, utan filmmusik. Frågan är....
  • Ur vilken film kommer låten "A Whole New World"?
Svara i en kommentar, och glöm inte namn!

Denna lucka är stängd.

Lucka 8

Äsch, lucka 7 var alldelles för lätt. Ska hitta på en riktig kluring åt er nu.... gnignigni...
Det får bli frågesport. Har dålig fanatsi, så det får duga. Oroa er inte, låt-texterna återkommer.
-
1. Vad heter min vinter-lista på spotify?
------1. Min vinterlista
------2. Maj vinter-plejlist
------3. Maj winter collection
2. Vad har jag lagt till som pris på julkalendern jag har i min blogg?
------1. En body-shop fickspegel
------2. Ett par eifeltorns-örhängen
------3. En valfri pepparkaksfrom från indiska
3. På vems konsert har jag inte varit?
------1. Amanda Jenssen
------2. Coldplay
------3. Veronica Maggio
-
Alla svaren hittar ni på min blogg om ni snokar lite i arkivet. Ha det så mysigt nu!

Denna lucka är stängd.

Lucka 7

I lucka 7 gäller det att veta saker om mig. Eller snarare känna igen mig genom tiderna. tänkte variera mig nu när så många fuskar och har sig med låt-texterna. Vilken bild är ÄLDST? Alternativ 1 eller 2? Glöm inte namn!
Alternativ 1:
Alternativ 2:
Hihi, för att göra det svårare har jag vändt på bilderna lite...

Denna lucka är stängd.

Presentssssssss

  • Bok, Hood av Mats Whal
  • Två chokolade letters, den ena är nästan slut.
  • 250 kr. Klirr i kassan!
  • Lite scrap-dekorationer och fina kort+kuvert.
  • Superheta kott-örhängen.
  • Och såklart, väskan sint 12-09.
Najs grejer? Oh yesssssssss.
Inte så bra bild men där har jag på mig kott-örhängena iallafall.
Idag ska jag baka pepparkaor och dekorera pepparkakshus.
Och till er som har spotify, lyssna på min spellista och skicka era egna!
Maj winter collection. That's mine. What's yours? Jag har bara ett fåtal (jättebra visserligen) låtar på min lista, behöver tips!

Lucka 6

Idag drar jag igång nästa lucka lite tidigare. Lucka 5 är öppen till kl. 16.00. och det står tid på kommentarerna. så försök inte. Ska ta en bra -kanske lite svårare för vissa- låt nu, så jag hoppas Roos blir nöjd.
Jag vet, du vet vad som måste ske nu
Jag tror stenhårt på din plan
Häng dom högt, häng dom högt
Jag vet, måste börja ta svårare... Men den här är så braaaaaaaaa! imorgon får ni en svårare, jag lovar. iallafall en som är mer jämnsvår för alla.

Stängd!

Sinterklaas

Idag är det sinterklaas och här sitter jag och lyssnar på julmusik. Ska snart lägga sista handen på min surprise, och imorgon kan ni få veta vem jag hade, vem som hade mig, vad jag gav bort och vad jag fick m.m. Just nu är det fortfarande hemligt.

Lucka 5

Här kommer lucka 5, en fin låt som är lätt. För vissa. Det är så svårt att förutsäga vad som är lätt och vad som är svårt... men den här får duga. Den är ganska kort, men men...
I decided long ago never to walk in anyone's shadow
If I failed, if I succeed, at least I lived as I believed.
Förresten, om ni vill vinna örhängen så kan ni välja eifeltorn eller elgittarer också. Bara så ni vet. Vet nämligen inte om de andra finns i butiken, men dessa har jag sett. Lucka 4 är stängd. Rätt svar på lucka 2 var Halo, Lucka 3 var Right round, och lucka 4 var violet hill. Borde börja med lite svårare, var så pass många som hade rätt...
Och om ni inte kan, fuska inte, gissa istället era apor!

Denna lucka är stängd.

Lucka 4

Nu är lucka 3 stängd!
Här kommer en jätte bra låt, svårare för vissa, lättare för andra.
Jaja, hoppas någon löser den iallafall (Roos räknas nästan inte). Ganska troligt. Men ändå.

"Was a long and dark December
From the rooftops I remember
There was snow
White snow"

Kanske inte så svårt som sagt, men iallafall en bra låt, och det var ju önskemålet. Jag tänkte börja med några lätta
och sen köra lite svårare allt eftersom liksom...
This door (lucka) is closed!

Lucka 3

Härmed är lucka 2 stängd. Men man kan fortfarande få start-poängen här. Då så, here it is. Enjoy!
"From the top of the pole I watch her go down
 She got me throwin my money around
 Aint nothin more beautiful to be found..."
Så där. Hoppas den varken är för svår eller för lätt. Punkterna i slutet betyder att det är taget ur mitten av en vers, och att den fortsätter. Om någon undrade. Ha det julkul!

The gates to lucka 3 are closed. For ever.

Lucka 2

Detta blir som lucka 2, och därför skrev jag det där uppe. Tävlingsreglerna står i inlägget nedan.
-
Det gäller alltså att varje dag gissa rätt låt-citat, alltså namnet på låten, inte bandet. Citatet kan vara taget ur vilken del av låten som helst, för att göra det lite svårare tar jag helst inte ur refrängen då då. Här har ni det första.
-
Vi börjar med en enkel, eller ganska enkel iallafall.
"Hit me like a ray of sun 
 Burning through my darkest night 
 You're the only one that I want 
 Think I'm addicted to your light"
Glöm inte att skriva ditt namn, om du kommenterar anonymt blir poängen inte registrerad. Ha det bra och gissa på nu! Luckan stängs igen när nästa öppnas.

Luckan är nu stängd.

2:a December

Nu har nedräkningen till jul börjat, och då ville jag (som så många andra) fira det med en julkalender här i bloggen. Jag vet att det är 2:a december, men bättre sent än aldrig, right?
Eftersom jag inte vill lägga ut aldelles för mycket pengar på bloggen men ändå vill ha lite roliga priser så gäller det att under dessa 23 dagar som det kommer att vara samla ihop så mycket poäng som möjligt. eftersom jag missat första dagen får alla som skriver God Jul i en kommentar här under ett start-poäng. Glöm då inte att meddela ditt namn också så jag kan registrera rätt poäng på rätt namn.
Vad kan man vinna då? Jo, vinnaren får välja mellan dessa tre alternativ, alla värda c:a 50 kr.
1. En "exklusiv" jultvål från The Body shop i dofterna Merry Cranberry, Nutmeg and vanilla eller black velvet apricot.
2. Något utav dessa fina örhängespar från Ur&Penn. (Välj annat pris om de inte finns kvar i butik vid den tiden.)
3. Ett hemligt paket som jag väljer ut, eller, om möjligt en runda på stan där du får välja en grej för högst 50 kr.
Men hur är jag med och tävlar om dessa "exklusiva" priser? Jo, i nästa inlägg ska du svara på "frågan". Och glöm inte, kommentera God Jul!

Hemligheter i hemmet

Nu med juletider smyger sig hemligheter in i hemmet... Och jag måste fortsätta på min.
Idag:
Skola, helt ok. Sen stan med tjejorna och på vägen hem problem med bussen.
Just nu: Hemlisar!!!!
Ha det bra, toodles!

Sorry för mini-inlägget, hinner inte skriva mer.

RSS 2.0