Den Haag

 
På tisdagen åkte vi till Den Haag. När vi kom fram var Erika taggad!
 
Där fanns självklart spårvagnar...
 
... och cyklar.
 
Den Haag är en viktig stad, eftersom det är där regeringen och alla andra viktiga oloitiker sitter. Det här är justitiedepartementet.
 
Dessa höga byggnader är också departement av olika slag. Departement är samma sak som utskott va?
 
Här är het buitenhof...
 
...och det här är het binnenhof. Det är i dessa byggnader regeringen håller till, och i riddarsalen, som det kallas, brukar drottningen hålla tal.
 
Detta är alla olika provinsers flaggor på rad. 
 
Kungliga lejon fanns lite varstans, här på "fängelseporten".
 
Vi gick in på Panorama Mesdag, ett museum vars stärsta attraktion är en stor panoramamålning av den lilla kustbyn Scheveningen, (försök uttala det rätt om du inte är holländare!) strax utanför Den Haag.
 
Efter stadssightseeing och museumbesök åkte vi till madurodam, som är en park (?) med en massa modeller av viktiga delar av holland. Här poserar Erika precis innanför ingången med en typiskt Holländsk kvinna.
 
Världens maffigaste kyrka gick att få med på bild tack vare att den var i miniatyr. Den riktiga står i Den Bosch tror jag.
 
Amsterdam i minivariant.
 
Så små var husen!
Och självklart, de obligatoriska tulpanfälten!
 
Detta var faktiskt den sista riktiga dagen på resan, för på onsdagen packade vi typ bara, köpte presenter (Erika) och åkte hem på kvällen. Men förtrösta icke, jag har ju shopping att visa! Vi shoppade massor i både Arnhem, Groningen och Amsterdam. So you'll be seeing me!
 
xoxo
#1 / / Felicia:

Fina bilder! :D

#2 / / David:

Kul! Det heter väl department på svenska också, eller?

#3 / / Erika:

Åhh, vad mysigt vi hade det!:) Fina bilder!:D

#4 / / mom:

Fina bilder.Men utskott är något annat.