Glad alla hjärtans dag

Har ni också binge-tittat på bridgerton? Det kändes mycket passande såhär inför alla hjärtans dag. Jag tror det tog mig två eller tre dagar att titta på alla avsnitt, och det var längesedan jag slukade en serie så snabbt, även om det endast är åtta avsnitt. Till och med the queens gambit tog mig längre tid, även om den var klart bättre. Nu lyssnar jag på Shostakovich's andra vals som är med i Bridgerton's fjärde avsnitt, väldigt romantiskt!
 
Mer romantisk än så blev inte min alla hjärtans dag, men en bra dag var det ändå! Jag har äntligen tagit mig ut i naturen ordentligt igen, och det var så välbehövligt. Kathrin och jag åkte till Schwäbische Alb, närmare bestämt gick vi en 10 km-runda runt Gönninger Seen (alltså sjöar, även om det är ett generöst namn för dessa små dammar). Det var en väldigt trevlig stig, om än lite svår terräng på grund av all snö. Vi började med en stigning upp på ett berg där vi hade fantastisk utsikt.
Så vi posade naturligtvis också framför utsikten:
Högst upp fanns även denna obelisk (?) som var tillägnad nån geolog!
När vi kom ned för berget var det väldigt blåsigt!
Men sen gick vi in i skogen igen och där fanns det fina bäckar (som mynnade ut i "sjöarna").
Och det fanns till och med ett väldigt dramatiskt vattenfall! Wow!
När vi kom fram till "sjön" åt vi lunch, och några andra galningar vinterbadade rakt framför våra ögon!
Det har jag tyvärr (rimligen) inte några bilder på.
 
Efter lunch gick vi de sista kilometrararna (ca 2,5) tillbaka till bilen och åkte hemåt, trötta och belåtna. Vi hade trots allt spanat in hela 9 (10?) fågelarter (blåmes, entita, rödhake, gärdsmyg, kungsfågel, knipa, gräsand, glada, ormvråk (minst 15 individer!) och eventuellt en duvhök), och det helt utan kikare. Så nu har vi fått oss en ordentlig dos frisk luft och kalla tår, och till och med några trevliga bilder på köpet!
 
Men det var allt för denna gång, hejdå bloggen!
Publicerat i Vardag