2014 i bilder

Här är mitt år i bilder!
 
Januari: när det fortfarande var snö.
 
Februari: jobbade jag mest på en film till ett engelskaprojekt.
 
Mars: Linde fyllde år och jag bakade goda cupcakes.
 
April: Schweiz.
 
Maj: Kampen! Den var egentligen i början på juni, men ärligt talat, vem bryr sig.
 
Juni: Tågluffen.
 
Juli: Tallinn.

Augusti: Sveriges bästa utsikt, från kebnekaise.
 
September: Supervalåret 2014s höjdpunkt.

Oktober: såg ut typ såhär.

November: brunch i höstmörkret!
 
December: Det blev i alla fall lite frost.
 
 Det var typ mitt år. Hur såg ditt år ut?

Best of 2014

Årets band: London Grammar
Årets artist: Troye Sivan (Och Lorde, my queen!)
Årets konsert: Popaganda! Kan inte välja en men de bästa var i alla fall First Aid Kit och London Grammar.
Årets film: The Grand Budapest Hotel var jävligt bra.
Årets tv-serie: Merlin!!! Dör så bra. 
Årets favoritsyssla: Shoppinggggg... och typ kolla på film/tv-serier?
Årets häst: Pyret! 
Årets hopp: Häromsistens när vi hoppade bana och Myran kastade av mig, efter att jag satt upp igen, då jävlar gick det bra!
Årets do: Våga göra nya (lite läskiga) saker.
Årets don't: Köpa en helt ny telefon som visar sig vara trasig kvällen innan man ska åka bort i tre veckor...
Årets fika: Allt med choklad i.
Årets maträtt: Mmmmmeze...
Årets efterrätt: Allt med choklad i.
Årets resa: Eh... Tågluffen! (Obvi)
Årets doft: Har nog mest använt Dreams Unlimited Summer Edition från the Body Shop i år, så den kanske?
Årets klädesplagg: Polotröjor. Hearteyes.
Årets accesoar: Mitt kopparfärgade kedjehalsband.
Årets köp: Min vita långkjol.
Årets vill ha: En grå fejk-fårullsjacka. Och en skotskrutig kjol. Äger inget av detta ännu. Men förhoppningsvis snart!
Årets foto: 
Det är alltid svårt att välja årets foto, men i år fick det bli dett väldigt ospontana men rätt intressanta gruppfotot. Det är framför Sarekmassivet, och det är ju inte helt fel.

Detta var mina favoriter från 2014. Vilka var era?En lista om det gångna året

Jag hittade den här listan som jag tyckte var lite rolig, så jag fyllde i den. Vidare kommer såklart mina traditionella nyårsinlägg att följa med uppräkningar av årets höjpunkter etc. Men vi börjar så här.

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Tågluffade, besteg Sveriges högsta berg, gick på antagningsintervju i Cambridge. Åkte på utbyte i Schweiz.

 

Hur har ditt 2014 varit? Upp och ner. Känner mig som en helt annan person än i början av året. Har mått ganska dåligt nu i höst pga stress, våren var dock rätt nice vad jag minns och det här jullovet kommer förhoppningsvis bli perf. (Trots att jag missar Irjas nyårsfest...)

 

Vad spenderade du mest pengar på? Tågluffen!

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014? Fancy - Igloo Australia (hehe), Chandelier - Sia, Stolen Dance - Milky Chance, I Fink U Freeky - Die Antwoord, Do it Again - Robyn och Røyksopp, hela Stay Gold (albumet), All About That Bass - Meghan Trainor, och Take Me to Church - Hozier. Kanske också London Grammars skiva samt TRXYE. Många helt enkelt.

 

Vem har du umgåtts mest med? Familjen, Felicia, Matilda, Klara, Tuija, Alva typ. Louise har ju varit borta halva året.

 

Vart reste du under 2014? Nästan hela Europa typ. Vi tar det från början. Under vårterminen åkte jag till Sälen, på sportlovet, Holland, på påsklovet, och Schweiz, i april nån gång. Sen kom sommarlovet och därmed tågluffen. Då var jag i Köpenhamn, Berlin, Prag, Wien, Manarola/Cinque Terre, Nice, Paris, Bryssel, Holland (Amsterdam, Den Haag, Zutphen och Arnhem) och Malmö! Puh! Det var många ställen. Inlägg om Bryssel, Holland och ev Malmö följer. Sen på höstterminen har jag inte rest så mycket men det blev ju en trip till England, London och Cambridge, och årets sista dagar kommer tillbringas i Holland.

 

Vad gjorde du på din födelsedag? Min morbror, moster (ingift) och min mormor var på besök, så firade med dem på dagen och sen gick vi ut och åt. På kvällen gick jag ut på krogen här i Uppsala för första gången med Irja och Felicia!

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Mina bästisar! 

 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Mindre betygshets. Att Louise hade varit hemma.

  

Vilket datum från 2014 kommer du aldrig glömma? Antagligen typ 15:e oktober, deadline för min UCAS-application. Stressade så mycket inför den. Sen kom det trettio andra deadlines......

 

De bästa nya människorna du träffat? Mirja och Sofia kanske? Träffades väl egentligen i slutet av 2013 men lärde känna varandra i år.

 

Vad ser du fram emot med 2015? Klubb Lilla Döden, Felicias fest och STUDENTEN!!! Vågar inte säga universitetet, det känns mest läskigt.

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015? Att det kommer bli bra oavsett. Och att inte slösa mina pengar hur som helst. Satsa på att spara så kommer det att funka. Våga säga nej samt göra min röst hörd. Acceptera mig själv. Jag är jag och det får jag leva med. Jag har ju trots allt fina vänner så jag kan inte vara totalt värdelös.

 

Hehe självnedvärding åsido, hoppas det var lite kul att läsa i alla fall. Nu är det er tur. Svara på frågorna bitte!

 

 


UK

För ett antal veckor sedan kom jag hem från England. Jag lovade ju att berätta om det, sagt och gjort! I sinom tid vet ni. Jag hade nämligen skrivit ett långt och utförligt inlägg med en massa bilder, men jag råkade slänga det, så nu ska jag föröka återskapa det! Vi åkte den 6:e december, och första dagen gick helt enkelt åt till att ta oss till hotellet och sedan äta mat på en lokal restaurang. Vi bodde i ett jättetrevligt område som hette Primrose Hill, rekommenderar pizzan på Primrose Hill eatery!
 
Dagen efter, eller dag 1 om man så vill, åkte vi till SoHo, närmare bestämt Trafalgar square. Där tog jag en myckt intressant bild (obs alla bilder i det här inlägget är tagna med min mobil pga hade ingen riktig kamera med mig så garanterar ingen bra kvalitet), med många intressanta detaljer. Förutom den stora statyn som står mitt på "torget" om man kan kalla det så och den stora fina julgranen, observera mamma, som poserar glatt, de brittiska flaggorna på huset till vänster i bild (för ifall man inte visste var vi var) samt big ben i bakgrunden.
 
Vi var i alla fall på Trafalgar square för att gå på the national gallery. Där hade de bland annat dena fina Monet bland några andra av hans mästerverk, samt några van Goghs, lite Rembrandt, Vermeer, och en massa Italienska mästare som vi tyvärr inte såg m.m.
 
När vi var färdiga på muséet och hade ätit en minst sagt intressant lunch i china town, bestämde vi oss för att gå till Hyde Park. Vi fastnade dock i alla affärer på Regent Street och Oxford Street, och insåg snart att det skulle hinna bli middagstid innan vi kom fram. Så småningom vände vi därför tillbaka mot SoHo för att äta middag efter ett antal intensiva shoppingtimmar, för att sedan ta tunnelbanan därifrån hem. På bilden ser ni en av de juliga sidogatorna till Oxford Street. Vi var långt ifrån de enda som julhandlade i London, kan jag säga.
 
Dag 2 inleddes med en promenad till själva Primrose Hill, varifrån man hade en rätt bra utsikt över London. Man kan bland annat urskilja både The Shard och London Eye, och säkert mer om man vet vad man ska leta efter.
Efter Primrose Hill kollade vi runt lite i området på jakt efter en vintageaffär som jag trodde skulle ligga i närheten, men istället hittade vi en massa söta affärer samt flera marknader i Camden, som till exempel Camden Lock, som ni ser ovan. Där åt vi också lunch på den fantastiska matmarknaden i en av marknadshallarna eller vad de ska kallas. Den matmarknaden rekommenderar jag också varmt, med mat från hela världen på ett och samma ställe. Men jag skulle nog hellre äta falafeln som mamma åt än crêpen som jag åt om jag skulle tillbaka dit.
 
Sen, äntligen, tog vi tunnelbanan till Hyde Park för att kolla in vad Winter Wonderland innebar. När vi kom dit och insåg att det var ett tivoli blev vi först besvikna, men sen åkte vi i pariserhjulet och hade fin utsikt och då var det inte så dåligt ändå. Vi tittade även runt på marknaden som var där och drack varm choklad innan vi gick bort till Harrods, som bara låg en liten bit bort. Där var det mycket folk och vi fick ganska bråttom ut.
 
Efter mycket om och men kom vi sedan slutligen fram till Covent Garden som var vårt mål efter Harrods. Där hade man julpyntat mycket vackert med både polkagrisar (ovan) i taket, och en gigantisk gran (nedan).
När vi hade gått runt lite där och shoppat på två av Londons bästa affärer som jag kom ihåg sen förra gången jag var där (Joy och Moomin Shop) och faktiskt hittat en bokaffär (även om det var en stor och inte en liten och söt som vi egentligen ville hitta) i omgivningen letade vi efter en restaurang och hamnade på en snabbmatsrestaurang eller vad man ska kalla det. Det var en mexikansk restaurang, med mycket folk och lite snabbmatshakskänsla, men med servitörer som serverar maten och normala restaurangpriser. Men maten var så sinnesjukt god att det kommer att vara ett London-måste för mig typ alltid framöver. Det hette Wahaca om nån var intresserad.
 
Sen kom då sista dagen. Dagen då det gällde. Anledningen till att jag åkte till England. Min intervju(er, det var egentligen två). Vi tog tåget till Cambridge och letade oss fram till Clare's college som låg lite undangömt bakom King's college och Trinity college, två av de största collegen på universitetet. Clare var lite mindre men inte mindre maffigt. Här ser ni Old Court utifrån, fotat från bron i skymningen.

Och här är det på insidan. Mina intervjuer var dock på Memorial Court, som jag (såklart) inte fotade, för efter intervjuerna hade jag rätt bråttom därifrån. Mamma fick nämligen inte följa med in, så jag träffade henne utanför. Så hur gick intervjuerna då? För er som inte hört det face to face än alltså. Den första gick katastrofalt dåligt. Så dåligt att jag inte tror att jag har någon chans alls att komma in. Men den andra gick bättre! Så det kändes lite skönt även om jag inte tror att jag har några chanser ändå. Det var liksom bra för mitt självförtroende och försäkrade mig om att biologi var det jag ville göra och inte matte eller kemi. Första intervjun var nämligen på de ämnena medan den andra var bara biologi typ.
 
Men det var såklart inte allt jag gjorde i Cambridge. Jag utforskade staden lite tillsammans med mor, hittade en skivaffär med låga priser, drack/åt cream tea, kollade på coola byggnader, och åt mat på en spännande restaurang (The Rainbow Café, vegetariskt/veganskt). Och sen åkte vi tillbaka till London och packade. Om jag var ledsen för att intervjuerna gick så dåligt? Nej, jag tyckte mest det var pinsamt att jag var så dålig. Det var en fantastiskt intressant och lärorik upplevelse! Jag var typ inte ens särskilt nervös innan, vilket förvånar mig lite. Jag hade ju ett stort matteprov direkt efteråt så jag försökte ju fokusera lite på det också under resan, så det kanske gjorde att jag hade annat att tänka på. Jag hann liksom inte bli ledsen i alla fall. Det är så fruktansvärt skönt att det är lov nu och att all stress (typ i alla fall) är borta.
 
Nu blev det här lite väl långt, så jag ska ta och avsluta det. God forsättning hörni!
 

God Jul!

Och så blev det jul i år igen. Fast för min del kommer den mest imorgon. Vi ska fira då eftersom mamma jobbar idag. Så det blir med hela familjen plus repektive! För första gången på... ja någonsin! Vi har dessutom två marsvin och en hund på besök, så det blir fullt hus. Igår var det också en massa folk här, Linde kom hem från Afrika så hon och Axel var här, och två av Roos gamla kompisar samt Roos själv och Erika kom hit för att genomföra det traditionella julbaket. Vi bakade pepparkakor och gjorde massa julgodis, jag blev alldeles nyligen färdig med att slå in kolorna i smörpapper. Men nu verkar det mesta vara färdigt för imorgon!
 
Jag hann också med att fota lite vintriga bilder i det fina ljuset som det blir när solen står sådär lågt på himlen som den gör på vintern. Så jag tänkte att jag skulle önska er en god jul med dessa!
 
God Jul!

Jullov, gymkhana och annat skoj

Ja, jag har inte uppdaterat på ett tag. Och det beror på ett antal grejer. Men jag ska inte trötta ut er med en ursäkt, utan istället berätta vad som har hänt under den tiden! 

Jag åkte till England direkt efter Sinterklaas, för att gå på intervju på Cambridge. Mer om det i ett annat inlägg dock. Sen hade jag mattenationella (förra torsdagen), och det gick skitdåligt. Och jag överdriver bara lite! Sen var det helg och jag gick på musikhjälpen och luciakonsert i domkyrkan. Sen var det fysikprov på onsdagen (den här veckan) och därefter julklappsshopping med först Matilda och sen Felicia. Fråga mig inte hur, men de lyckades missa varandra i alla fall. Och sen var det julavslutning med Grön Ungdom i torsdags, och igår var det julavslutning i skolan! Så nu har jag jullov! Och idag var sista ridlektionen för den här terminen, vi hade gymkhana och mitt lag vann (yey)! Eftersom jag ramlade av förra veckan (världens roligaste hopplektion dock) så hade jag bakat kakor, och en annan tjej som också hade ramlat av hade också gjort det. Egentligen var vi tre som ramlade av, (nej, vi red inte barbacka) men den tredje tjejen var inte där. Så efter lektionen satt vi kvar i kafeterian och åt kakor och pratade lite. Det var mysigt! 
Så här fina kakor hade jag bakat.

Nu är det snart dags att ta in granen, förhoppningsvis! Är inte helt säker än, men jag vill nog satsa på silver och rött i år. Men vi får se. Som sagt, kommer lägga upp ett separat England-inlägg, men jag råkade radera allt jag skrivit förut, så har inte orkat skriva om allt. Men snart!

Hej så länge!

Som varje år den 5:e

Då var det dags igen! Sinterklaas! Pakjesavond! Och jag har gjort en fet surprise! Typ iaf. Hoppas det? Ska gå och fixa det sista nu, har precis skrivit färdigt min dikt. Jag vet, ute i god tid och allt, men det har varit så mycket med mattenationella nästa vecka och intervju på cambridge snart! På tisdag blir jag intervjuad 2x30 min. Läskigt. Men kul att ha en ursäkt att åka till england! I alla fall. Bilden här ovanför är från förra året, då jag hade blått hår. Saknar det lite...? Så det kanske får en comeback. Vi får se! Nu, sista minuten-fix, och sedan maaaat! Är vrålhungrig.
 
xoxo

RSS 2.0