Edinburgh!


Bild från min instagram, därav sämst kvalitet.

Så! Nu är jag här! Flyttade in i söndags men sov här för första gången inatt, bodde på mammas hotell innan. Mamma följde nämligen med och hjälpte mig att flytta in och grejer, så de första två dagarna spenderade jag med henne. Men hon åkte igår, så igårkväll och idag har jag hängt med mina rumskompisar! Jag bor i ett hus, med fem rum och vi fem som bor här delar kök och dusch och toa etc. Men alla är supertrevliga så det ska nog bli bra. (En av dem är till och med vegetarian!) 

Hittills har jag skaffat ett bankkonto, träffat min PT (haha nej inte personal trainer utan personal tutor, så himla skumt att de kallas PT?!) och varit på introduktionsmöte med mitt program, och nästan skaffat mobilnummer! Snart. Igårkväll var jag alltså på mitt första freshers-event, det var nån slags improv rap som var supercoolt! Och idag har vi (jag och Charlotte, en av mina rumskompisar (vegetarianen)) gått runt på campus på föreningsmässan och kikat på alla föreningar som finns (vilket är många), och även på en vintagemarknad och en så kallad poster sale (jag köpte en poster med en flamingo på, den är super cute!). Sen gick vi även på en så kallad coffee crawl, där vi gick på lite olika kaféer i stan och pratade med andra studenter, vilket var väldigt trevligt. Ikväll ska vi nog också göra nåt kul, men jag vet ej vad ännu. Det visar sig!

Vi hörs så småningom?

Fall Fashion

Som ni vet så tycker jag det är kul att leka modebloggare lite sådär ibland. Typ nu! Jag har gjort några kollage med trevliga höstkläder som jag tänkte dela med mig av som inspiration eller som klädtips eller vad som helst. Eftersom jag tycker det är snyggt tycker jag det hör hemma på min blogg helt enkelt.
Grått är nog min favoritfärg på kläder, men framförallt på hösten. Det ser så mysigt ut! Framförallt i kombination med rött, som är den här säsongens it-färg. (För ni vet väl att jag har koll på ALLA trender?!?) Kontrasten är inte enbart snygg mellan grå och röd utan även med det svarta fejklädret på väskhandtagen och den grova sulan (en trend som håller i sig) på den gråa filtskon.
Det bästa med höstmodet är alla mysiga material och höga kragar. Kolla bara på den fantastiska ullkjolen ovan och det sträva tyget på den gråa klänningen! Även skorna på föregående bild och väskan är favoriter på grund av filttyget de är gjorda av. Polotröjorna från förra hösten har alltså hängt med ytterligare en säsong, men får även sällskap av v-ringat (som på den gråa tröjan på förra bilden). 
När årstiden blir mörkare är svartvitt också en av mina favoriter, och en mysig flanellskjorta blir stilren med grafiskt mönster (obs nu kopierar jag bara språket som de använder i modetidningar). En lite dressad look får man till med hög hals och slacks (och brouges ofc), men även t-shirts av ringer-typ är en hit i höst (både Foxes-t-shirten och den grå/röda på första bilden).
Däremot är det trist om garderoben blir helt färglös, och personligen tycker jag  att lite kalla pasteller är väldigt vintriga (och därför passar på hösten....?) samtidigt som de livar upp i garderoben. Jag är personligen ett stort fan av ljusblå och även ljusrosa, även om det inte kom med i dessa kollage.
Men som sagt, höstens FÄRG är röd, och inte bara mörkröd utan även klarröd denna gång, vilket såklart ger en rejäl färgklick till garderoben, om man vill följa trender. Eller så kan man äntligen dra fram sin julklänning och ha den till vardags redan i september!
 
Så där ja, det var kin inspiration det. Samtliga kläder är från H&M och Monki (såklart, ni känner väl mig) samt några enstaka plagg från Lindex (den blåa tröjan och den svarta med vit kant runt kragen). Det enda undataget är ullkepsen som är från Stella McCartney. Jag äger redan den gråa tröjan i första bilden och ryggsäcksvarianten av filtväskan, samt den ljusblåa kabelstickade tröjan och den svartvita flanellskjortan. Vilket/vilka plagg skulle ni helst vilja ha, och vilka trender hakar ni på i höst? Nu ska jag sluta vara låtsasmodebloggare och återvända till mitt liv som jag håller på och packar ihop.
 
Hösten är här you guys, och snart börjar jag väl längta efter vinter!

RSS 2.0