Vår på g?

Det var för länge sedan jag bloggade igen! Som kompensation så får ni en hel dos kläd-inspo såhär lagom i början av våren. Ja, okej, det är fortfarande långt ifrån vår, men det är i alla fall där jag är med tankarna när jag kollar på kläder online etc. Och här i Edi är det faktiskt ganska vårigt. Ibland. När det inte regnar.
 
Jag försökte få med all min vårinspo på den här bilden men det är ju svårt att få med allt, så det här är väl det viktigaste helt enkelt. Till att börja med så har jag hängselklänningscravings. Gärna en i manchestertyg, men denim är också "helt rätt". Den grå manchesterklänningen är från Topshop och jeansvarianten finns på Monki. Denim i alla dess färger och former är också ett "måste" i vår, och just den mörka färgen på skjortklänningen (Topshop) gillar jag lite extra. Dessutom är jeans perfekt att fästa tygmärken på så som de har gjort på ryggsäcken från Topshop. Perfekt DIY-projekt till våren kanske? Jag är också lite sugen på en bikerjacka, som man ju blir varje vår, och just den här i fejkmocka från H&M gillar jag starkt. I övrigt är ränder väldigt hett i vår, i alla färger och bredder. Samtliga randiga toppar/tröjor är från Monki och den randiga skjortan är från H&M. Liksom polon på den rosa randiga toppen är "axelhålen" på den rödrandiga toppen mycket trendigt i vår. Vågade mönster är jag också sugen på, och den gröna klänningen från H&M är inget undantag. Djurmönster, som ni ser på byxorna från Topshop (det är vargar), är heller aldrig fel! Från Monki är de lite mer grafiska mönstren som på den ljusblå klänningen och svart-vit-röda tröjan. Färgmässigt fortsätter rött att vara trendigt även i vår, och ett sätt att få in det i vårgarderoben är den a-linjeformade (helt rätt!) kjolen från Monki.
 
Sammanfattning: vårmodet 2016 är lika med ränder, denim, mönster, rött, ljusblått och självklart pasteller och bikerjackor.
 
Vilket plagg tycker ni var snyggast? Eller var alla fula? Vad "rockar" ni i vår? (Usch jag hatar mig själv vem skriver ens såhär.)
 
This has been fun, men jag lovar att sluta nu. Haha. Tills nästa gång (soon)!

Pancake day

Idag är det som ni säkert vet fettisdagen, (fet-tisdagen eller fettis-dagen? ingen vet) och här i UK kallas detta shrove tuesday. Men eftersom många äter pannkakor så kallas det också pancake day. Och hur awesome är inte det? Jag upptäckte dessutom att det finns ett svenskt bageri här i Edi som bakar semlor, så jag drog ihop mina future flatmates och vi hade pannkaksmiddag med semlor till efterrätt. Så jag har definitivt fått i mig ordentligt med kalorier idag. Men ibland får det vara så! Det enda som var dumt var att jag inte tog några bra bilder... En tog jag, och den fick också åka upp på instagram, så varför inte här liksom.
 
(Det var inte meningen att den skulle ha vita kanter men det blev så?)
I alla fall, på bilden är Charlotte som dricker, Hannah som håller på med sin mobil, Janice lagar mat, och i nedre högra hörnet kan man se att Sophie häller sirap på sin pannkaka. Det är mitt gäng. Typ. Vi ska bo ihop var tanken i alla fall.
 
Så, vad har jag gjort resten av tiden sedan sist då? Jo, på sistone har jag gjort rätt mycket faktiskt. Jag och Charlotte har varit på bio (såg the assisin, bra för den konstintresserade, ej bra för den lätt uttråkade), vi har varit på konstutställning (Edinburgh College of Art, yo), vi har fikat på lovecrumbs, jag (utan Charlotte dock) har druckit drinkar med Kaja, jag har gått på Mjölk! med Charlotte och Sophie (och träffat Kaja där). Jag och Charlotte har dessutom gått på vintagemarknad där jag köpte två plagg (varav ett är en fett cool adidasjacka!) och hon ett (en finfin kjol), vi har druckit afternoon tea, lunchat på The Black Medicine och brunchat på The Moon & Hare. Jag har också hunnit lämna in en labrapport och en uppsats och jobba på mitt grupparbete. I helgen var jag också på öppet hus på en moskée med (ja) Charlotte och (!) Pavel. Och sist men ine minst så är jag på god väg att bli helvegan! Yey me!
 
Jag har inte foton från alla dessa event men några återfinns på min insta och får därför pryda slutet av detta inlägg.
Bio!
Konst!
Lovecrumbs! (Ett måste om ni nånsin är i Edinburgh.)
Drinkar! Och Kaja!
Vintage!
Vegansk våffelbrunch!
 
Japp, det var det. Snart är det alla hjärtans dag, och inte minst Innovative Learning Week, dvs noll föreläsningar! Jag ska (verkar det som i alla fall) åka hem till Sophie då, det ska bli spännande! Och andra roliga framtidsplaner är att Matilda och Felicia kommer hit i slutet av februari! Och sen i mars kommer mina kusiner och i april kommer mamma och pappa och då ska vi åka till Skye! Längtar... Men jag har det rätt bra just nu också, så. Jag ska inte klaga.
 
God natt på er hörrni, jag borde verkligen sova för imorgon måste jag upp tidigt och ansöka om en lägenhet!

RSS 2.0