Sportlov - en sammanfattning


En fin solnedgång sedd genom ett smutsigt bussfönster.

Jag sitter på bussen på väg hem från Roos. Sportlovet är slut (snart) och jag önskar att det var dubbelt så långt. Originellt, nej. Sant, ja. Fan vad mainstream jag är.

Mitt sportlov började väl med att Linde kom på besök. Hon var hemma torsdag-söndag. På fredagen åt hon och Axel middag hos oss, och på lördagen följde jag med dem och Axels kompis ut på krogen. Det var trevligt! 
På söndagskvällen åkte jag till Felicia och tillsammans med Matilda spelade vi TV-spel (heavy rain, fett!!!!!) och hade mysigt. 
På morgonen åkte jag hem och på måndagskvällen kom tågluffargänget hem till mig. Jag lagade soppa och vi kollade på Amelie. Världens bästa film om ni inte kände till den.
Tuija sov över så på tisdagen brunchade vi samt bakade och kollade på Twin peaks.
Onsdagens höjdpunkt var cirkeln. Jag och Erika gick på bio, och ja, det var ju inte premiär, men nästan. Efteråt fikade vi (obligatoriskt efter bio med Erika) och diskuterade bland annat filmen. Trots dess skillnader från boken så tycker jag de lyckats fånga känslan på ett väldigt bra sätt. Så värd att se? Absolut.
Dagen efter gick jag på bio igen, denna gång med mina päron. Vi såg The Theory of Everything. Den var också fin men jag rekommenderar hellre The Imitation Game. Jag är dock kär i Royal. Favorit-bio efter spegeln, alla gånger hellre än filmstaden!
Fredagen då, Erika kom på besök. Vi kollade på film och hade trevligt som vi brukar. Vi blev också lite uppspelta över Florence + the Machine's nya album. Ja jag är efter och hörde deras singel först nu. Men visst är den bra! Längtar till första juni. Kommer vara sommarens soundtrack. Be prepared.
Så var vi framme vid lördag. Mamma åkte till Holland och jag åkte till Roos. Pappa var ensam hemma. Hos Roos lagade vi lasagne, spelade Mario Kart och kollade på sammanlagt tre X-menfilmer (en idag men ändå). 

Nu är jag slutligen på väg hem. Och nu vet ni också vad jag haft för mig denna bloggfria vecka. Det var det jag hade att säga för denna gång. 

Vi hörs.


Let's dance to joy division


Oj vad hipster.

Hej. Tänkte bara börja med att säga att The Imitation Game är en sjukt bra film som alla borde se. Så. Nu kan vi gå vidare.

Snart är det sportlov. Det ska bli sjukligt skönt. Trots allt skolarbete jag måste göra. Vi får se hur mycket jag faktiskt får gjort. I alla fall. Min syster kommer hem ikväll! Hon bor ju på Gotland nu, så vi ses inte så ofta. Men nu kommer hon alltså! Det ska bli mysigt. Jag har klarat av biologiprovet i tisdags (ja det var jobbigt) så på sistone har jag bara pluggat genom att läsa min engelskabok. Jag läser A Tale of Two Cities, väldigt intressant faktiskt! Det är en klassiker, Dickens dessutom, så det är ganska krångligt språk och ibland så långa meningar att man tappar bort sig, men det är ju lite charmen. Så om ni känner att ni orkar ta er igenom en klassiker nån gång, så är denna absolut ett bra val. Jag har även hängt med mina besties på sistone, igår rättare sagt. Felicia och jag åt lunch hos Tillan, som ska flytta snart! Hon ska bo ensam (men bara parttime). Slutligen, jag upptäckte att pappa ägde Unknown Pleasures på LP, som vi sedan spelade (mest för att den är så fin). Så nu har vi en deppig men mysig kväll. Och det var väl ungefär vad jag hade att säga! 

Vi hörs.

Ursäkta min svenska


Woop woop, äntligen ska jag se den här filmen! Det här är i och för sig kanske ett bokomslag, ej säker, men den filmen är det. The Imitation Game. Den verkar fett bra. Jag ska se den med Lilit, så det blir säkerligen också trevligt!

Övriga nyheter i mitt liv, det är snart sportlov! Så taggad! Men såklart innebär lov bara en massa mer tid då man inte har en ursäkt att inte plugga. Jag ska bli klar med mitt projektarbete på lovet. Så det så. Och förresten, jag har beställt en studentklänning! Så nu är jag fett taggad till det också. Jag sov hos Roos igen i onsdags, med anledningen att vi håller på och tar oss igenom X-menfilmerna (oj vad jobbigt det lät) och såklart för att det är mysigt. I veckan hade jag dessutom två prov, och nästa vecka har jag ett till. Så skola. That's what's up. Nu ska jag på bio. Puss!

Rock your body right

 
Med reservation för korniga och överredigerade mobilbilder.

Igår firade vi äntligen Felicia! Hon fyllde 19 och hade 90's party! Vi tog polaroidbilder, dansade och åt tårta, precis som sig bör på en sån här fest. Här är lite fina bilder från festen:
Good times. 

RSS 2.0