Padjelanta

Ikväll klockan nio går tåget. Nattåget. Klockan nio på morgonen kommer vi fram till boden, och tar tåget till jokkmokk. Därifrån tar vi bussen till kvikkjokk. Dagen därefter börjar vi promenera på vår lilla runda längs padjelantaleden. Tidigt på morgonen den 30:e kommer vi hem  igen, så sammanlagt går vi väl ungefär 10 dar. Sträckorna varierar från 11 till 19 km (tror jag) men i början är det ganska korta sträckor, så det går nog bra, de längre kommer på slutet när man byggt upp konditionen. Allt som allt blir det nog mysigt.
Typ såhär fint är det där. Najs eller?

Sex and the city 2

Jag och syrran ska gå på bio, mamma pröjsar. Lyxigt va? Vi ska se sex and the city, det ska bli kul. Jag tror att den är rolig iallafall. Frågan är bara om vi ska åka buss eller cykla? Ha det bra, vi hörs efter bion!

High five!

Jag måste bara visa hur duktig Yrsa blev efter tre veckors tränande. Här är en liten bild som visar att hon kan "high five". Det innebär att hon lägger tassen mot min hand och samtidigt lyfter andra tassen som i "sitt vackert". Jag har lärt henne det genom att vinkla handen uppåt när jag säger "vacker tass", och sedan säga "sitt vackert", "vacker tass". Tillslut blev det ett kommando, "high five". Bilden kanske gör det lättare att fatta...
Söt va? Jätteduktig!

Morden i Midsomer

Jag ska försöka övertala pappa att låta mig få kolla på morden i midsomer ikväll. Han säger att jag har kollat för mycket på tv idag, men vi får allt se hur det går. Men de nya avsnitten kan man ju inte missa!!!
21:00 i SVT1 för den som undrar.

Paul

Istället för att göra som Roos och koka soppa på honom, gjorde vi en smaklig tårta av honom. Visst blev han snygg?
(Info i Roos inlägg för den som inte fattar.)

Vik

Idag åker jag till Vik och badar med några kompisar, det ska bli mysigt. Vi lär stanna där ett tag och sen när jag kommer hem ska jag äta middag och sen ska jag åka till Björklinge och kanske bada igen och ta med systrar hem och sen är det VM-final! Can't wait! det blir otroligt spännande tror jag. Och jag tror faktiskt att Holland har en chans, eftersom alla tror att Spanien kommer vinna.
Igår såg jag eclipse på bio, och sen åkte jag hem till en kompis som jag hade sett filmen med och så kollade vi på New Moon och Twilight. Och det visade sig att Twilight var bäst. Tror jag. Annars eclipse. New moon var nämligen sämst. Den var så otroligt seg och tråkig. Eclipse var iallafall spännande typ hela tiden.
Nu kommer de nog snart, så jag ska sluta skriva. (De är lika med mina två kompisar och den ena kompisens föräldrar/förälder.)
Toodels!

Eclipse

Ikväll ska jag på bio. Jag ska se Eclipse. Jag tänkte egentligen inte göra det, men syrran sa att den var bättre än de förra, så då måste man väl se den antar jag. Det ska bli kul att gå på bio. Sist jag gjorde det såg jag faktiskt New Moon. Den var inte så jättebra, men den var väl spännande och så där.
Igår kväll hade vi tyska gäster här, de har ett barn på ett och ett halvt, och hon var väldigt gullig. Efter middagen gick jag och syster upp och kollade på film, vi såg slumdog millionaire, den var awesome! Tyckte jag iallafall. Riktigt värd att se.
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Förutom att Holland möter Spanien i finalen. Jag tycker synd om Tyskland.
Toodels!

Gäster

Idag får vi tyska gäster på middag, pappa känner dem på något vis. De har ett litet barn, så vi får hålla Yrsa under uppsikt. Små barn fattar ibland inte vad hundar tycker om och inte.
Yrsa åker imorgon. Det är hemskt! Det kommer vara så tomt utan lilla Yrseliplutten.
Men nu ska jag gå. Hejdå.

What to do?

Hela dagarna nu för tiden är jag ledig. Jag gör aldrig något nu för tiden. Jag läser bara. Och det är väl trevligt, men jag har inget att skriva om på bloggen. Förutom fotboll. Det har varit lite mycket fotboll på bloggen på sistone, men det är så roligt! VM är faktiskt kul. Så om ni vill läsa om annat, kom med förslag!

Final!

Holland i final. Men mot vilka? Det får vi se ikväll. Själv tror jag på Tyskland. Men om de möter Tyskland  finalen, hur ska det då gå? Men som de säger, tredje gången gillt, eller hur?
Vi sätter vårt hopp till Stekelenburg.

Sommar är...

  • När man kan äta kvällsmat ute utan att frysa
  • När man har en låda piggelin i kylen
  • När man tar en liten promenad till kiosken för att köpa glass
  • När det är riktigt jävla varmt kl nio när man är ute med hunden
  • När det bara är fem nya inlägg på bloglovin' trots att man inte kollat på hela dagen
  • När man har massa tid över till att läsa massa böcker
  • Loooooooov!
Jag har säkert glömt massa, men det gör inget, för det är sommar!

Urval

Här får ni ett urval av bilderna pappa tog på Yrsa när hon hoppade över ett litet terränghinder som vi har i trädgården.
Sådär. Hejdå alla som läser detta!

Fussball

Det går inte att göra dubbel-s i datorn. Dåligt.
Men iallfall. Idag har jag inte hunnit med något scrap alls som jag tänkte från början. Hann nämligen inte det igår heller. Kan bero på att det har varit fotboll idag igen, idag var det tyskland som spelade. Och de är ju faktiskt bra. Och roligt att titta på, 4-0 liksom, mot argentina! Då är man bra. Och ikväll blir det mer, spanien mot paraguay. Men det är inte så spännande. Jag kanske läser lite vargbröder istället för att titta, vi får se. Arne har nämligen köpt sista delen nu och jag tänkte läsa om hela serien nu när jag läst ut boktjuven. Nu ska det inspekteras hoppbilder med Yrsa. Jag kanske visar någon senare, om ni har tur.

Så ägda!

Brasilien är så ägda! 2-1 för holland! 1-0 Robinho 1-1 Felipe Melo (OG)(senare ändrat till Wesley Sneijder) 2-1 Wesley Sneijder.
Awsomeness!!!
Gissa om jag är glad!

Chill

Idag har jag faktiskt inget inplanerat alls, dagen lär bestå av chill. Det vill säga lite boggning och FB, scrapbooking, läsning utav boktjuven, och typ mat då och då. Och självklart: fotboll. Holland spelar ju! Mot Brasilien. Darr.
Men om jag scrappar lite lär det komma upp på scrapbloggen, annars ska jag försöka komma ihåg att lägga upp lite gamla layouter jag gjorde hos Matilda för typ snart två veckor sen. För iförrgår fick jag typ nästan inget gjort.
Jag gjorde ett kort till min kusin som har opererat sig och som inte kan äta eller prata på ett tag, men det hann jag inte fota innan vi skickade iväg det, så det kan jag inte visa. Så gjorde jag en layout också, men den blev inte bra. Jag ve inte vad som blev dåligt egentligen, jag antar att det är helheten... Men jag sa försöka göra en fin layout idag, jag har nämligen tre skisser att välja mellan. Ha det bra!
Här kan ni få se en layout jag gjort med lilla söta Felicia.

City again

Igår blev det scrap med Matilda, och E (vet inte om jag får skriva så) tittade förbi ett tag (två och en halv timme) också. Men idag blev det stan med familjen, och jag kom hem med en del inköp.
Den här söta väskan köpte jag på rean på Indiska, 79 kr.
På Indska köpte mamma även dessa byxor åt mig, också på rean.
199 kr gick de på, orginalpriset var 299.
Självklart lite scrap också.
Och gissa vem som blev glad när vi kom hem igen?
YRSA!!

RSS 2.0