The Grand Budapest Hotel


Hej! I helgen såg jag den här filmen, den var bra! Den är ju av Wes Anderson, han brukar göra rätt (läs: väldigt) bra filmer (t.ex. Moonrise Kingdom, Den Fantastiske Herr Räv). Så den kan jag rekommendera.

Jag var också hos Mirja och pratade tågluff, vilket vi ska fortsätta på torsdag hemma hos Sofia. Nu har jag mest tid för Fysikplugg, har prov på torsdag, och sen så småningom är det dags att börja packa, för på söndag åker jag till Schweiz! (Hjälp?) 

Det var allt för mig idag tror jag. Här är en till Grand Budapest-relaterad bild.
Huvudkaraktärerna (typ).

So have you got the guts?

Hej! Nu har jag inte bloggat på ett tag, men nu har jag lite tom tid att fylla, så jag passar på nu. Egentligen skulle jag ha varit i gymmet med Alva, men istället sitter jag på bussen hem. Hon dissade mig, och jag hade verkligen ingen lust att träna själv, så så fick det bli... Tror vi ska träna nästa fredag istället. 

Men livet i övrigt. Sen vi hördes sist har jag haft en vecka full av sovmorgnar, (alla dagar utom fredag) jag har pluggat alldeles för lite, jag har planerat  tågluffen i sommar samt stressat över Schweiz lite smått. Det är fan snart vi åker. Nästa söndag.  inte redo. Däremot är jag så jävla redo för sommarlov och Europa! Så sjukt taggad! För att sprida peppen får ni här en lite ungefärlig rutt-planering. (Alltså fortfarande ett utkast, men det är vart våra tankar lutar.)
Köpenhamn-Berlin-Prag-Wien-Norra Italien-Franska landsbygden-Paris-Bryssel-Amsterdam
Sunday funday

Idag var jag hos Felicia! Jag cyklade bort till andra sidan stan och bakade med henne, och sen chillade vi lite och hade det allmänt trevligt. På kvällen cyklade jag hem igen och hade typ TV-kväll med mamma, vi kollade på en massa intressanta program som typ agenda och Babel. (Dead serious!) 

Nej men jag vet inte vad jag ska skriva, har haft en väldigt skön helg... Det har varit väldigt fint väder också, trots att det blåste kallt, men nu ska det tydligen bli ännu kallare. Kul. I alla fall har jag passat på att cykla genom hågadalen idag, där jag såg totalt tre rådjur och en solnedgång, se bild nedan. Fast bara på solnedgången, rådjuren sprang iväg.
xoxo


Wait 'til you're announced

Nu är det väl ändå vår? Det är ju soligt mest hela tiden (peppar peppar) och varmt! Krokusar etc börjar komma upp lite här och var, bland annat i vår trädgård. (Yey!) Plus att nu har ju syrran fyllt år, så då kan det väl ändå inte officiellt vara vinter längre? Hon ska ju fylla år på våren typ. I alla fall, här är några bilder från födelsedagsmiddagen vi hade i måndags.
(Jag må se knäpp ut, men jag har i alla fall kul!)
 
Kände att det här inlägget blev väldigt random, så jag avslutar det nu. Kyss.
Lorde – Team

Peanut Butter Chocolate Cupcakes

Det var riktigt länge sedan jag bakade cupcakes! I alla fall, detta är vad större delen av min dag gått åt till. Det är peanut butter chocolate cupcakes typ, med Reese's peanut butter cups som dekoration. Trots att muffinsen blev lite torra så tycker jag de blev lyckade, frostingen väger liksom upp. Hittade receptet på internet, så om ni vill göra nåt liknande går det säkert att hitta ett ännu bättre recept än det jag använde om man googlar lite. I alla fall, tänkte ha dem som alternativ/komplement till syrrans rawfoodkaka (ärligt talat lär vi äta båda) som hon ska baka till imorgon, hon fyller ju 21 då! Gud vad tiden går fort. När jag tänker på att jag snart fyller arton undrar jag ibland varför jag fortfarande bor hemma, men det är nog ganska normalt trots allt...
 
Haha ja okej off topic. Vi hörs?

Carry on my wayward son

Hej på er! Den här veckan har varit ganska full av roliga grejer egentligen, så vet inte varför jag inte bloggat... I måndags efter skolan gick jag och fikade och pluggade lite på övreslotts-caféet (Hur fan skriver man det?) med Tuija och Klara. Det var trevligt! Sen på onsdag hade jag min engelskapresentation, tror det gick bra, men vi får se när jag fått betyget! På onsdag eftermiddag gick jag och Klara till ett annat café och pluggade lite mer. På torsdagen gick jag på stan med Roos, vi lunchade och tittade i tusen affärer typ, och på kvällen åkte vi och Linde hem till henne och åt middag där samt kollade på Frozen. (Ja, igen, den är bra!) På fredagen gick jag på modevisning med Felicia, det var en kille från vår gamla skola som hade det som gymnasiearbete, så det var kul. Slutligen, ikväll ska jag gå på bio med Erika, Alva och Alvas kompis. Vi ska se boktjuven, det ska bli spännande. Här är min vecka i instagrambilder.
Stillbild från vår engelskafilm/Fotografier på café Linné/
Felicia och jag på modevisningen/Nya skor/
 
Det var det! Nu lämnar jag er med ett litet (jävligt bra) låttips.
 
Carry on my wayward son,
There'll be peace when you are done,
Lay your weary head to rest,
Don't you cry no more.
 
Kansas – Carry on Wayward Son

You and I'll be safe and sound

På våren är ju pasteller alltid ett säkert kort. Jeans och blommor är också kul, och funkar alltid. Plaggen på bilden ovan är i alla fall mina cravings just nu. Dock får vi se vilka som faktiskt hamnar i min garderob, men så är det ju alltid. Kläderna är i alla fall från Monki, Weekday, och H&M. (Ovanligt va?)
 
[Typiskt Monki att göra en supersnygg pastellrosa jacka nu! Som att jag inte redan har vårjackor, plus att jag inte direkt badar i pengar! Vad förväntar de sig egentligen?]
 
Taylor Swift – Safe & Sound

RSS 2.0