Not half as impossible as everyone assumes


Det är vår! Igår var det inte det, men nu så! Och det är lov! Hur bra är inte det?

Ändå sitter jag och skriver på en till labrapport, men vi får se hur produktiv jag blir. Har pysslat lite med smycken idag, därav bilden. (Utan smink=bortcroppade ögon.) Kände mig väldigt Harry Potter. Nu ska jag dock se om jag kan få tag på Erika, vi skulle hitta på nåt idag så förhoppningsvis blir det av!

Puss

Staying alive


Matildas inflyttningsfest med 60/70-talstema. Så grym. Vi lyssnade på skön 60/70-talsmusik, drack en klassisk 70-talsdrink, tog polaroidbilder och midnattspromenader, åt regnbågsfärgad kaka och godis och dansade såklart loss. Bästa gänget. 
Här är jag! Körde på hippie-style.

Alva och jag poserar med ett halvt (regnbågsfärgat!) fruktspett. 
Och slutligen Matilda och jag i kvällens brusigaste bild. 

Puss


"cheesy citat om att resa är att leva på riktigt"

För ett år sedan var jag här. I Schweiz. I alperna. Det hade varit fint just nu alltså. Bergen, inte klassresan nödvändigtvis. Den var mest typ akward och för varm.
Just nu längtar jag dock mest bara bort. I allmänhet, resa och se saker man alltid drömt om att se. Därför tänkte jag nu ge er en liten lista över mina drömresor/resmål. Vem vet, vi kanske delar en dröm och borde åka tillsammans? Eller också inte. Om du säger det så.
 
1. Mongoliet. Det har varit ett drömresmål sen jag vet inte när. Det verkar bara så fantastiskt att rida ut på de öde slätterna, tälta och gå ut mitt i natten med en filt svept runt sig och titta på stjärnorna.
 
2. Roadtrip i USA. Denna är planerad. Den ska bli av. När? Det får vi se. Men det är ett måste.
 
3. Macchu Picchu. Ända sen jag hade en redovisning om Peru nån gång i grundskolan har jag velat se detta fantastiska kulturarv. Har börjat fundera på om jag skulle kombinera det med en volontärresa till Amazonas. Ja, låter inte helt fel va? Lär dock bli när jag är 30...
 
4. Transsibiriska järnvägen. Att resa från Moskva till Peking med tåg (genom Mongoliet - 2 in 1!) vore den ultimata resan, upplevelsen, jag vet inte ens vad jag ska kalla det. Dock återstår problemet: Är sibirien finast på vintern eller sommaren? (Den här inkluderar även kinesiska muren som jag bara måste se nån gång i mitt liv, men den fick inte en egen punkt som Mongoliet bc don't wanna be mainstream ya know.)
 
5. Stora barriärrevet. Typ snorkla lite, dyka, chilla med fiskar och fina koraller. Låter chill. Har hört att det finns massa coola valar också. (Denna blir dock på riktigt när jag är rik som ett troll och inte har nåt bättre för mig.)
 
6. Island. Behöver jag säga nåt mer? Berg, hästar, berg, berg och berg. Och lite hästar. Ja tack!
 
7. Balkanhalvön! Jag skulle vilja tågluffa genom Slovenien, Kroatien, Slovakien, Serbien, Bosnien, Kosovo, Montenegro, Makedonien och allt däremellan! Man skulle ändå aldrig hinna se allt fint.
 
8. Maldiverna. När jag är stenrik kommer jag inte bara att snorkla i Australien, jag kommer även åka till Maldiverna. Bara för att se detta fenomen. Okej, inte bara. Men mest därför.
 
9. Brittiska öarna. Okej, jag har varit i london tre gånger. Men kom igen, London är knappast representativt. Och ja, jag har varit i Skottland. Men det var när jag var typ sex år gammal! Det räknas inte. Det enda jag sett av England är en liten del av västkusten. Jag har inte ens varit på Irland! Så nån gång ska jag åka dit. Helst flera gånger. Blir ju lättare att se allt om jag bor där också. Så.
 
 
Nio stycken. Vilket fult antal. Eller? Detta är i alla fall mina drömmar. Hänger ni på eller?

Remember when you were young, you shone like the sun

Okej men allvarligt you guys. Jag kommer antagligen kanske troligtvis förhoppningsvis flytta till den här staden i höst? Liksom va? Dröm! Har fått en conditional offer från universitet i Edinburgh (!!!) så om allt går som det ska kommer jag bryta på skotska inom ett år. Gaaaaaah. 
 
Just nu sitter jag istället och taggar 60/70-talsmusik inför lördag, då Matilda har inflyttningsfest med hippie/bohemiskt/60-70-talstema. Har gjort den ultimata spellistan med all (bra/party/kul) musik från 60- och 70-talet utom beatles. För de finns inte på spotify. So sad. Länkar den här iaf: Inflyttningsfest bohemian style.
 
Matilda har alltså flyttat så att hon bor själv för det mesta nu, och jag ska kanske flytta utomlands snart. Vi håller på att bli vuxna. Så jävla läskigt. Men först måste vi se till att ta studenten! Och det innebär nationella, kursprov och massa skolarbete. Just nu är det sista finliret med projektarbetet som pågår, samt en litterär analys som jag förhoppningsvis kommer kunna göra på lektionstid (tvek dock). Men sen hörrni! Sen kommer skivorna, och jag är så redo för det. Vår skiva kommer vara fetast, eftersom det är på kvällen efter sista kursprovet! Så då kan vi äntligen festa loss ordentligt. Och det var typ det jag hade att säga denna gång.
 
So long!
Pink Floyd – Shine On You Crazy Diamond (Parts 1 - 5) [2011 - Remaster]

You're starting to bore me baby


Why'd you only call me when you're high?

Jag kände att när våren nu är här och man (jag) vill fräscha upp garderoben lite men man (jag) inte har några pengar, så kan det vara en bra ide att fynda på glitters rea istället för att köpa nya dyra kläder när man ju har massa fina i garderoben. Billigare, men ändå kul och nytt! Så jag fyndade ett par fina silverörhängen och ett mobilskal som var lagom hipster (jag borde fan leva efter det mottot) för halva priset! Värt. Så here's what's new, I guess.

Värt att tillägga är även att jag splurgade på fika med sis samt present åt other sis som fyller år imorgon. Också värt. Och mysigt att träffa syrran! Puss till henne.

xoxo

Forever isn't for everyone


Is forever for you?

Hej. Jag har faktiskt saknat att blogga lite på sistone, men det har varit så pissmycket i skolan med gymnasiearbete, fysikprov, gymnasiearbete, svensktal, gymnasiearbete, engelskaseminarium och gymnasiearbete. Alltså det är gymnasiearbetet som tagit upp all min tid typ, men nu, äntligen, så har jag skickat in det (ett utkast visserligen) för granskning. Av min handledare alltså. Och alltså fyfan vad skönt det är! Den här helgen har jag därför bara chillat. Fast särskilt chill blev det inte. 

Igår efter ridningen så lagade jag först mat i två timmar så att jag kom iväg till Ella två timmar för sent, och sen när jag väl cyklade så var hennes vägbeskrivning inte helt tydlig och ni vet ju hur det blir på sms, så 2,5 h, panik (väldigt lite dock, dök först upp när min telefon dog, duktigt jobbat att cykla hemifrån med typ 20%...) och riktig-fysisk-påriktigt-dörrknackning senare så var jag äntligen i Gräna och fick äntligen äta. Hehe. Mat. Men väl där hade vi mycket roligt, det var alltså jag och Ella samt Lilit och Rohnia, vi skulle kolla på hunger games men så blev det ej. Och jag kan inte direkt säga att jag är förvånad. Men nu är jag alltså hemma och här är lite bilder från Ellas hus på morgonen. De bor sååå fint vid Ekoln.
Världens finaste utsikt typ.
Frukostmys!
Och Lucy! Världens mysigaste hund typ.
Bilden i början av inlägget är från när jag cyklade hem, och föreställer Dalby. På hemvägen tog det bara cirka en timme dock, istället för 2,5...

xoxo

RSS 2.0